Alcuin Olthof | architecture & urban strategy

2021

 
 

Nomaden reizen veeleer in hun territorium dan er doorheen. Hun medium is de ruimte en niet de tijd.

De architectonische ruimte is altijd de context geweest waar ik doorheen beweeg. Zo ontstond de naam van deze site: ArchitectuurNomaden.

ArchitectuurNomaden. Meervoud, omdat ik mij realiseer dat ik niet de enige ben, die door het gebied trekt. Met dit kader heeft de ruimte grenzen gekregen en kan ik ook stellen dat ik daarin of er buiten reis.

Voor het beleven van ruimte is immers beweging nodig. Bij het reizen door deze ruimte heb ik ontdekt dat ook innerlijke ruimte een rol speelt in het beleven van Ruimte. Bij mijn coachwerk werk ik met en vanuit die innerlijke ruimte. Bij mijn werk als architect werk ik met de fysieke ruimte.

Het belang van de plek onderschreef ik al eerder. Niet voor niets heet mijn bedrijf A place. Mijn vaste plek is casa Futura in Zoetermeer. Als kenniswerker ben ik niet gebonden aan één plek, maar maak ik iedere keer mijn plek, mijn eigen kleine wereld in de grote wereld. Op de plek valt als het ware de beweging van het reizen even stil. Het maken van de plek is voor mij de basis van Architectuur (lees blog)

Mijn houding is open en onderzoekend. Ik ben nieuwsgierig, avontuurlijk en zoek graag de grenzen van de mogelijkheden op. Mijn brede interesse maakt dat ik niet bang ben voor het principe van crossing-borders. Hierdoor maak ik mooie verbindingen tussen mensen en combineer ik verschillende vakgebieden.

Het gevoel van ruimte is ook voor mijzelf belangrijk. Mijn creativiteit wordt gevoed door de aanwezigheid van vrije ruimte. Vanuit het gevoel in deze ruimte ontstaat de mogelijkheid de dingen van een verrassend perspectief te voorzien.

In mijn beelden (zie dossier) vind je natuurlijk mijn passie, de (besneeuwde) bergen. Ook mijn verwondering kun je denk ik herkennen.

Naast deze website is er ook een Facebook pagina Op deze pagina komen plek (A place) en beweging (ArchitectuurNomaden) samen.

zomer 2019

ArchitectuurNomaden @Aplace

OP ZOEK NAAR EEN ARCHITECT?

Nieuwe, andere of betere ruimte nodig? Neem voor een oriënterend en vrijblijvend gesprek contact op.


ALCUIN OLTHOF

+31 6 21 503800

info@aplace.nl

Imagination is more important than knowledge.

Albert Einstein                                           One of the best ways of learning architecture is through traveling